DavaSchool
  • Acasă
  • Chitară
  • Tobe
  • Audio
  • Pian
  • Tarife
  • Blog
  • Înscriere & Contact

Învață un al doilea instrument muzical: mai ușor sau mai dificil?

9/27/2023

0 Comments

 

​Învață un al doilea instrument muzical: mai ușor sau mai dificil?

Picturehttps://www.freepik.com/free-photo/male-hands-piano-keys-top-view_27555260.htm#page=2&query=person%20playing%20two%20instrument&position=11&from_view=search&track=ais
Învățarea unui al doilea instrument muzical, după ce ai reușit să depășești misterele primului, indiferent de cursurile pe care le-ai urmat: chitară, tobe, pian, vioară etc., este un proces mai ușor sau mai dificil?  Ei bine, acest lucru depinde de mai mulți factori, inclusiv experiența ta muzicală anterioară, instrumentele pe care încerci să le înveți, aptitudinea și motivația personală, cât și scopurile realistice pe care ți le propui. 
Iată în continuare unele dintre avantajele pe care ți le oferă un al doilea instrument, indiferent de echipamentul pe care ți-l alegi, cum poți face învățatul la acesta mai ușor, interactiv și distractiv și, câteva tips & tricks pentru a-ți putea îndeplini dorința întocmai așa cum ai visat!
https://www.freepik.com/free-photo/close-up-woman-making-music-home_19333173.htm#page=5&query=person%20playing%20two%20instrument&position=30&from_view=search&track=aisPicture
Când un singur instrument muzical nu este suficient!
Când intri în lumea muzicii, totul este nou, palpitant, motivant și, pentru unele persoane, ușor copleșitor. Cu toate acestea, odată ce petreci perioade îndelungate repetând la instrumentul ales, vei observa că începi să devii din ce în ce mai bun, vei observa cum, dintr-un domeniu „misterios”, informațiile devin clare, continue și facil de aplicat; însă toți acești factori necesită timp, răbdare și efort. Când deja stăpânești foarte bine acordurile pe o chitară (de exemplu), când deja știi să citești partitura de pian sau să coordonezi armonios mâinile și picioarele la setul de tobe, poți începe să te gândești la un al doilea instrument pe care să-l aprofundezi.
Picturehttps://www.freepik.com/free-photo/side-view-musicians-working-studio_39701812.htm#page=7&query=person%20playing%20two%20instrument&position=3&from_view=search&track=ais
Când este timpul să te apuci de un al doilea instrument muzical?
Este dificil să oferi un moment exact în care să-i spui unui elev că este timpul să înceapă o nouă aventură muzicală deoarece acest lucru depinde, în primul rând, de experiența muzicală anterioară a acestuia, unde studentul deja are toate abilitățile necesare pentru a stăpâni cu siguranță un prim instrument. Totodată, contează foarte mult motivația și interesul, disponibilitatea de a studia teoretic și practic, resursele, precum: lecțiile cu un profesor, materialele didactice, instrumentul în sine și spațiul pentru a-l practica și, nu în ultimul rând, obiectivele muzicale: de ce vrei să înveți un nou instrument? Dacă pentru ultima întrebare îți putem veni noi în ajutor, în cazul celorlalte depinde doar de tine să găsești răspunsurile pozitive!
https://www.freepik.com/free-photo/piano-keys-top-view-musicians-workplace-home_27274966.htm#query=multi%20instrumentalist&position=4&from_view=search&track=ais
Avantajele studiului celui de-al doilea instrument muzical
Instrumentele muzicale, în special cele care fac parte din aceeași familie: cu corzi, percuție, de suflat etc., oferă numeroase caracteristici similare; așadar vei putea aplica multe tehnici pe care deja le cunoști chiar și la un nou dispozitiv. Acest lucru poate fi totodată valabil și pentru instrumentele ce fac parte din familii diferite: chitară și pian, tobe și vioară, flaut și chitară bas. Cu atât mai mult, pentru că deja știi să cânți la un instrument, înseamnă că deja ai o cunoaștere bogată și diversă despre teoria muzicii, ea fiind valabilă și practică indiferent de echipamentul pe care-l folosești! Luând în considerare deci similaritățile întâlnite și capacitatea ta cognitivă de a transfera aceste abilități muzicale de la instrument la altul, îți va fi mult mai ușor să-l înveți pe cel de-al doilea. Dacă încă nu te-am convins, iată doar 7 dintre cele mai apreciate avantaje!
  1. Cunoașterea unui limbaj comun. Muzica este considerată un „limbaj universal”, fiecare instrument poate fi văzut exprimând propriile sale conversații; având personalitatea sa. Cu cât cunoști mai multe echipamente, cu atât vei putea înțelege în ansamblu și de-amănuntul deopotrivă, întreaga scenă a muzicii.
  2. Este mai ușor. Cu toate că ar putea părea că începi din nou de la început, nu este cazul! Vei descoperi că deja știi foarte multe concepte teoretice și practice care vor fi ușor de aplicat.
  3. Oferă versatilitate. A fi capabil să folosești mai multe instrumente te face un muzician cu o plajă extinsă de cunoștințe. Poți să te adaptezi la diferite genuri muzicale și nu numai.
  4. Conștientizarea ritmică. Învățarea instrumentelor cu roluri diferite într-o formație sau ansamblu, cum ar fi tobele și chitara, poate întări conștientizarea ta ritmică. 
  5. Explorarea creativă. Cântatul la mai multe instrumente încurajează explorarea creativă. Poți experimenta cu diferite combinații de instrumente și descoperi sunete și posibilități muzicale unice. Acest lucru poate duce la compoziții deosebite, inovatoare și pline de personalitate.
  6. Beneficii pentru sănătate. Mulți practicanți ai muzicii întâmpină probleme de sănătate din cauza studiului frecvent (după o perioadă foarte îndelungată), fiind deci predispuși la anumite leziuni ale membrelor și nu numai. Acest lucru poate fi ameliorat prin învățarea unui nou instrument, în special dacă acesta nu face parte din aceeași familie. De pildă, dacă alegi să înveți să cânți la pian ca al doilea instrument, acest lucru va oferi o pauză mușchilor și tendoanelor pe care le folosești la vioară, ameliorând astfel durerile din zonele respective. (Problemele de sănătate nu se aplică în niciun caz tuturor muzicienilor, acestea fiind influențate de mai mulți factori!)
  7. Vei deveni mai bun la instrumentul principal. Să spunem, de exemplu, că primul tău instrument este chitara, echipament la care ai studiat foarte mult cu ajutorul unui metronom și consideri că ritmurile cântate ies întotdeauna perfect. Ulterior, te apuci de tobe și observi că ai dificultăți cu ritmul pe care trebuie să-l păstrezi conform exercițiilor sau pieselor. Pe măsură ce te antrenezi și îți îmbunătățești abilitățile ritmice și nu numai, vei putea să le aplici și pentru chitară sau alt instrument.

Așadar, Dacă dispui de toate resursele necesare (timp, resurse financiare, experință, motivație și scop) pentru a începe studiul unui nou instrument: pian, chitară, tobe, instrumente de suflat, vioară etc., atunci ce mai aștepți? Fiecare instrument muzical îți oferă o nouă perspectivă asupra muzicii și a creativității tale și, cu atât mai mult, vei putea cânta melodiile tale favorite într-o gamă variată de timbre și nu numai! Cu toate acestea, rămâi la un singur instrument până când îl înțelegi bine, pentru a evita orice moment copleșitor, urmând ulterior să te concentrezi spre alte direcții muzicale!
Picturehttps://www.freepik.com/free-photo/wooden-table-there-are-musical-keys-acoustic-guitar-bass-guitar-sound-mixer-headphones-computer-drum-sticks_12338195.htm#query=person%20playing%20two%20instrument&position=48&from_view=search&track=ais
De ce să alegi cursurile Dava Music School?
Cursurile Dava School sunt realizate în așa fel încât să vii cu drag la întâlnirile noastre și să iubești instrumentul pe care-l practici, indiferent de acesta: chitară, tobe, cursuri audio sau pian. Lecțiile includ atât un program practic, cât și unul teoretic, iar fiecare nouă informație învățată este acompaniată de numeroase exemple, exerciții și cântece; astfel încât să poți înțelege, aprofunda și te dezvolta de la o întâlnire la următoarea. Cursurile sunt adaptate stilului tău, modului în care progresezi etc, iar în cazul în care nu ești la început de drum, însă ai nevoie de îndrumare, noi te vom ajuta întocmai cu ceea ce îți dorești! Hai să programăm o primă întâlnire!

Învățarea unui instrument este o aventură plăcută, deosebită și, cu siguranță, plină de provocări. Vor exista momente în care fiecare exercițiu îți va părea dificil, anost, obositor, însă vor exista și numeroase sesiuni practice pe care de abia aștepți să le începi. Implementând aceste sfaturi, vei combina numaidecât sesiunile de exersare muzicală cu plăcerea, creativitatea și cu sentimente optimiste, de aventură. Muzica ar trebui să fie, în primul rând, o experiență plină de bucurie și de împlinire.

Picture
0 Comments



Leave a Reply.

    Categories

    All
    Anunțuri
    Chitară
    Importanța Muzicii
    Percuție și Tobe
    Pian
    Sfaturi/ Cadouri
    Studio
    Sunet

    Archives

    July 2024
    March 2024
    February 2024
    October 2023
    September 2023
    July 2023
    June 2023
    March 2023
    February 2023
    May 2022
    December 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    April 2021

    RSS Feed

Picture

MENIU

Acasă
Cursuri de chitară
Cursuri de tobe
Cursuri audio
Cursuri de pian

Tarife
SOCIAL MEDIA

​CONTACT & ADRESĂ


0724400996 - Gabi
[email protected]
​Domnița Florica, nr. 9, Sector 4, București


Înscriere cursuri
Muzica este pentru suflet la fel
​cum exercițiul fizic este pentru trup!
„Platon”


Dava School BLOG: Fun, tips & tricks


© COPYRIGHT 2018. ALL RIGHTS RESERVED.
davaschool.eu
  • Acasă
  • Chitară
  • Tobe
  • Audio
  • Pian
  • Tarife
  • Blog
  • Înscriere & Contact